💢چرا بسیاری از جوانان به سرطان مبتلا می شوند؟

در مورد علت افزایش ابتلا به سرطان، نشریهی نیچر(Nature) در ماه مارسِ ۲۰۲۴، به این سوال اساسی پرداخته است …
در این مقاله سرنخهایی از یک رازِ مهم پیدا شده…
بیش از دهها نوع سرطان در میان بزرگسالان زیر ۵۰ سال در حال افزایش است.
پیش بینی میشود که موارد سرطان زودرس بین سالهای ۲۰۱۹ تا۲۰۳۰ حدود ۳۰ درصد افزایش یابد.
برجسته بودن سرطانهای دستگاه گوارش و همزمانی با تغییرات رژیم غذایی، با افزایش نرخ چاقی و غذاهای فرآوری شده به عنوان مقصر احتمالی در افزایش نرخ ابتلا به سرطان مطرح شده است. اما تحلیلهای آماری نشان میدهد که این عوامل به تنهایی برای توجیه این رویداد کافی نیستند. بسیاری این فرضیه را مطرح کردهاند که چاقی و مصرف الکل ممکن است مقصر اصلی باشند ولی راز اصلی در اختلال در میکروبیوم است.
اختلال در میکروبیوم در اثر رژیم غذایی ناسالم، مصرف آنتی بیوتیکها و برخی از داروها ایجاد میشود. این تغییرات میکروبیوم با برخی از انواع سرطان، مرتبط است.
میکروبیومِ طبیعی باعث تعادلِ عملکرد سیستم ایمنی و از بین بردن سلولهای سرطانی میشود، در حالی که مصرف نابجای آنتی بیوتیکها و غذاهای فرآوری شده باعث بهم خوردن تعادل میکروبیوم و از تعادل خارج شدن سیستم ایمنی میشود و به دنبال آن احتمال ابتلا به انواع سرطانها افزایش میابد.
بازنگری در خصوص تغذیهی سالم و اجتناب از مصرف خودسرانهی آنتی بیوتیکها و داروها، شاید راه نجاتی برای رهایی از سرطانهای زودرس باشد.