💢 برداشت بیش از 6 هزار تن آلو از شهرستان نیشابور
معاون رئیس سازمان ومدیر جهادکشاورزی از برداشت محصول سرخ و طلایی آلو ازسطح یک هزار و 701 هکتارباغات شهرستان نیشابور خبرداد.
علی مبارکی معاون رئیس سازمان ومدیر جهادکشاورزی در روزهای برداشت آلو در شهرستان نیشابور گفت: سطح محصول آلو در شهرستان نيشابور یک هزار و 701 هكتار ( یک هزار و 275 هکتار بارور ) با متوسط توليد 5 تن و ركورد 112 تن در هكتار مي باشد.
وی افزود: 40 درصد باغات شهرستان مختص ميوه هاي هسته دار است و ازاين مقدار 30 درصد به آلو اختصاص يافته است که توليد اين محصول 6 هزار 375 تن آلوی تر می باشد، كه 90 درصد آن فرآوري و 10 درصد تازه خوري مي شود و ميزان آلوي خشك توليدي نيز حدود 2 هزار و 300 تن مي باشد.
مبارکی ادامه داد: آلوی تولیدی به دو صورت سنتی و صنعتی فرآوری می شود و با عنوان آلوی نیشابور شهره آفاق است که مورد تقاضای کشورهای بسیاری قرار گرفته است. کیفیت بالا، رنگ و طعم وضعیت آلوی نیشابور را در سطح بالایی قرار داده به طوری که این محصول جایگاه واقعی خودش را در سطح ملی و صادرات پیدا کرده است.
وی بیان نمود: درشهرستان نیشابور بیش از 8 رقم آلو شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن عبارتند از: شمس، شوقانی، طرقبه، قطره طلا ، درگزی، سانتارزا و بخارا.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور ادامه داد: شهرستان نیشابورعليرغم جایگاه بسیار مناسب کشت آلو از نظرسطح زيركشت، توليد، اشتغالزايي ونیز ارزآوري براي كشور، لیکن بدلیل اینکه محصول تولیدی خارج از استانداردهاي مربوطه فرآوري و صادر مي گردد، دچار افت و خيزهاي مقطعی و شوكهاي ناگهانی به اقتصاد این محصول در زمان توليد می گردد لذا در جهت ممانعت از فرآوري غير بهداشتي آن و نظارت و کنترل بر قیمت های محصولات خشکباری منطقه پیشنهاد ایجاد و احداث شهرک فرآوری آلو در مرکز تولید آلوی شهرستان می گردد تا بتوان زير ساختهاي لازم براي عرضه آلوي خشك به بازار بورس كالاي كشاورزي را فراهم نمائیم .
وی از صادرات حدود 2 هزار تن آلوي خشك شهرستان توسط واسطه ها و دلالان به كشورهاي هندوستان، بنگلادش، پاكستان خبر داد وافزود: از نظر اشتغال زايي در شهرستان حدود 4 هزار نفر بصورت دايم مشغول به كار مي باشند .