💢 بیش از ۹۰ درصد مبتلایان به دیابت عوارض دهانی را نشان میدهند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: بیماریهای دهان ارتباطی دوسویه با دیابت دارند به طوری که بیش از ۹۰ درصد مبتلایان به دیابت، عوارض دهانی را نشان میدهند و بیماری های لثه و دندان، ششمین بیماری شایع در مبتلایان به دیابت است.
حامد جزجلالیان اظهار کرد: بیماریهای لثه و دندان یک عامل خطر در کنترل قندخون میباشد و شیوع عوارض غیردهانی دیابت مانند اختلالات شبکیه چشم، کلیه، اعصاب و عوارض قلبی-عروقی در بیماران دیابتی مبتلا به بیماریهای لثه و دندان بالاتر است.
وی ادامه داد: در بیماری دیابت، به دلایل گوناگون مانند کاهش ترشح بزاق یا افزایش میزان قند آن، توان ضدباکتریایی بزاق کاهش پیدا میکند و خطر پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه را افزایش میدهد.
مرگ و میر ناشی از سرطان دهان ۴۱ درصد بیشتر از غیر دیابتیها
جلالیان تصریح کرد: بروز یا پیشرفت بیماریهای لثه و دندان در افراد دیابتی ۶۸ درصد بیشتر از افراد غیردیابتی میباشد و درمان بیماران با این مشکلات باید به عنوان یک بخش اصلی از کنترل و درمان دیابت در نظر گرفته شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اضافه کرد: درمانهای ساده مانند جرمگیری و پاک کردن سطح ریشههای دندان ها می تواند سبب کاهش قندخون ۳ ماهه (HbA1c) به میزان ۰/۳ تا ۱/۷ در بازه ۳ تا ۴ ماهه شود. ضایعات انتهای ریشه در دیابتیها افزایشی ۴۲ درصدی دارد. مرگ و میر ناشی از سرطان دهان در مبتلایان به دیابت، ۴۱ درصد بیش از غیر دیابتیها است.
وی بیان کرد: تمامی بیماران دیابتی از نظر سلامت دهان و به ویژه بافتهای لثه و دندان، باید حداقل سالی ۲ بار، توسط دندانپزشک ویزیت شوند. هر زمان در ویزیت پزشک، یافته های مثبتی دال بر وجود بیماریهای دهان و دندان یافت شود نیز بیمار باید به دندان پزشک ارجاع شود.